Ons verhaal

Firma GAAST BV is ingeschreven bij KvK Rotterdam op 19-06-2009 . In het begin was dat transporthulpbedrijf voor Coolfresh International B.V. (CFI) om goederen naar Oost-Europese landen te exporteren. GAAST betekent eerste letters van Geraskin Anita Anton Sergey Tatiana. Dus gewoon familie bedrijf.

Nadat CFI was verkocht aan een Engels bedrijf pasten activiteiten van ons (mix-auto’s maken) niet meer bij strategie van de nieuwe werkgever. Deze slordige periode hebben we afgerond met ons vertrek van de werkgever en begonnen werkzaamheden bij GAAST BV als import-export van mix AGF-producten.

Sergey Geraskin

Ons hele gezin kwam in juni 1991 vanuit de Sovjet-Unie naar Nederland. Ik ben aangesteld door de Volga Automobile Plant als hun vertegenwoordiger. Woonplaats was Groningen. We werden heel hartelijk begroet door de lokale bevolking! De kinderen gingen naar de Nederlandse school. Alles was interessant; winkels, rommelmarkten, bloemencorso, bezoekende collega’s … behalve de situatie in de Sovjet-Unie zelf met haar dodelijke stuiptrekkingen.
Na een contract met VAZ werd me aangeboden om fruit vanuit Nederland te gaan verzenden. En een ander leven begon. Ik moest verhuizen van zacht Groningen naar hard Rotterdam. Fruit vereiste nieuwe kennis. Kwaliteitscontrolecursussen gevolgd en succesvol afgerond met certificaten. Het hielp veel later in mijn werk. Daarnaast waren er projecten samen met het Nederlandse Ministerie van Financiën voor de bouw van opslag-pakstations. Ontwikkeling van verpakkingen, promotie van nieuwe producten en op basis hiervan verkoop van mix-auto’s. Dus dat is wat we doen!

Anton Geraskin

Als 10-jarige jongen bracht mijn lot mij naar Nederland. Ik ging een jaar naar de Nederlandse school en leerde de taal. Na een jaar overgestapt naar Internationale school eerst in Groningen (St. Maartenscollege) en daarna in Rotterdam (Wolfert van Borselen). Ik heb mijn bachelor economie aan de Universiteit van Maastricht afgerond en ben gaan werken in de AGF-industrie. Een opleiding en jarenlange ervaring hebben mij geholpen bij het runnen van ons eigen bedrijf.